DGSHAPE Corporation kondigt de lancering aan van de DWX-53DC, de volgende generatie droog-freesmachine van een nieuwe generatie

DGSHAPE lanceert de DWX-53DC, de volgende generatie droogfreesmachines van een nieuwe generatie

Hamamatsu, Japan, 1 september 2022
– DGSHAPE Corporation, een volledige dochteronderneming van Roland DG Corporation en wereldwijd toonaangevend leverancier van digitale productietechnologieën, kondigt vandaag de lancering aan van de DWX-53DC, de volgende generatie van desktop freestoestellen met schijfwisselaar, die een snellere, schonere productie-ervaring bieden voor alle tandheelkundige toepassingen, met geavanceerde Information of Things (IoT)-technologie en een verbeterde, gebruiksvriendelijke ondersteuningservaring via DGSHAPE CLOUD.

Het elegante nieuwe ontwerp van de DWX-53DC beschikt over afzonderlijk afgedekte systemen die in één platform zijn ingebouwd. De automatische gereedschapswisselaar is ondergebracht in een apart compartiment, waardoor gereedschappen geen extra materiaal verspillen. Adapters kunnen eenvoudig en snel worden verwisseld in een nieuw ontworpen automatische schijfwisselaar. De freeskamer is afgedicht om freesafval weg te houden van andere delen van het freesapparaat, en bevat een ionisator om PMMA-freesafval gemakkelijk te kunnen verwijderen.

De DWX-53DC beschikt over een ingebouwde camera, die het toestel verbindt met DGSHAPE CLOUD-ondersteuning. Gebruikers kunnen de live productie overal vandaan bekijken met een mobiele telefoon of tablet. Met de camera is het ook mogelijk om video op te nemen, zodat gebruikers problemen met hun apparaat kunnen oplossen en onderhoudsactiviteiten kunnen controleren. De VPanel-software heeft een nieuwe gebruikersinterface waarmee gebruikers eenvoudig toegang hebben tot instellingen, updates kunnen uitvoeren wanneer deze beschikbaar zijn, ondersteuning kunnen ontvangen en onderhoud, hulpmiddelen en taaklijsten kunnen beheren. Een nieuw geautomatiseerd reinigingsproces voorkomt dat zirkonia stof en afval uit het toestel dient te worden verwijderd.

Een sterkere basis, een robuustere spindel en een nieuw schijfwisselproces maken een snelle en eenvoudige productie van tandheelkundige toepassingen mogelijk. Gebruikers kunnen een vier millimeter frees toepassen om de tijd te verkorten die nodig is om het voorbewerkingsproces te voltooien.  Met de DWX-53DC kunnen gebruikers PMMA-toepassingen zoals gebitsprotheses en partiële protheses produceren met een kwaliteit die boven de industrienorm ligt en met een snelheid die binnen de industrie gebruikelijk is.

Bij de DWX-53DC worden standaard en open edge adapters geleverd. Gebruikers die de gezichtsanatomie van bruggen met grote spanwijdte willen frezen, kunnen dat doen met de nieuw ontworpen open edge adapter en een grotere draaihoek van de B-as, nu een volle vijfendertig graden. Dit apparaat wordt ook geleverd met de SILENT powerCAM EC afzuigunit van Renfert, ontworpen om automatisch aan en uit te schakelen met een speciale verbindingskabel.

“Naast het slanke herontwerp van de buitenkant is de DWX-53DC droogfrees gelaagd met verborgen technologie. Een reeks verbeteringen en nieuwe functies maken hem nog gebruiksvriendelijker, sneller en betrouwbaarder”, aldus Hisashi Bito, President Operations van DGSHAPE Corporation. “In combinatie met DGSHAPE CLOUD biedt de DWX-53DC een unieke uitgebreide monitoring- en support-ervaring, waartoe gebruikers vanaf elk apparaat toegang hebben.”

Voor meer informatie over DGSHAPE’s complete lijn van tandheelkundige producten, software en accessoires, en om een geautoriseerde wederverkoper in uw regio te vinden, ga naar www.dgshape.com.

Over DGSHAPE Corporation

DGSHAPE Corporation is een volledige dochteronderneming van Roland DG Corporation, opgericht in 2017 om wereldwijd innovatieve productietechnologieën te ontwikkelen en op de markt te brengen. Enkele van de producten zijn de DWX freesapparaten, de DWP-80S 3D-printer en de DGSHAPE CLOUD online applicatie voor de tandheelkundige industrie, MPX foto impactprinters en EGX-graveermachines voor industriële en personalisatietoepassingen, en MDX- en monoFab-serie desktopfreesmachines voor het snel en efficiënt maken van prototypes, fabricage en ambachtelijke toepassingen. De werknemers van DGSHAPE ontwerpen en bouwen innovatieve technologieën om gebruikers te helpen “de toekomst vorm te geven”. 

Over Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een toonaangevende fabrikant van digitale toestellen die ontworpen zijn om professionals en hobbyisten te helpen hun verbeelding om te zetten in realiteit.   Tot de producten behoren de TrueVIS, VersaUV en Texart series grootformaat inkjetprinters en de CAMM-1 en VersaStudio vinylsnijplotters voor de borden, voertuigen, personalisatie, kleding en textieldecoratie industrieën. Het bedrijf gebruikt zijn eigen celproductietechnologie om producten te vervaardigen die worden gedistribueerd in meer dan 200 landen en regio’s wereldwijd. Voor meer informatie over Roland DG Corporation, ga naar www.rolanddg.com.